Zonnepanelen Súdwest-Fryslân kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Súdwest-Fryslân? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool check je omvangrijke raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Súdwest-Fryslân!

zonnepanelen installateur 8751
 • Lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Súdwest-Fryslân juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Súdwest-Fryslân
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Súdwest-Fryslân kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 550.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Súdwest-Fryslân liggen tussen om en nabij de €4300 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Súdwest-Fryslân bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3625 – €4425€400
2301011€5300 – €5850€575
3331015€6025 – €6175€700
4410016€6375 – €6650€940
5430020€7050 – €7275€980
6492021€7500 – €7950€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Súdwest-Fryslân check je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Súdwest-Fryslân bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Súdwest-Fryslân?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sudwest-fryslan

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Súdwest-Fryslân vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een professionele installateur in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan relevant zonnepanelen advies in Súdwest-Fryslân.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Súdwest-Fryslân op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8749, 8751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente