Zonnepanelen Uitwellingerga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Uitwellingerga? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool doorzoek je omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Uitwellingerga!

zonnepanelen installateur 8624
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8624
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Uitwellingerga mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Uitwellingerga
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Uitwellingerga zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Uitwellingerga variëren tussen de €4000 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €623,25 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Uitwellingerga bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3700 – €4275€420
2271012€5000 – €5875€675
3330016€5950 – €6225€775
4417017€6400 – €6750€890
5463020€7075 – €7150€970
6486021€7600 – €8025€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Uitwellingerga bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Uitwellingerga is 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Uitwellingerga?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-uitwellingerga

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Uitwellingerga vergelijken? Door middel van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een erkende monteur in je woonplaats. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo erkend zonnepanelen advies in Uitwellingerga.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Uitwellingerga op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8624).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!