Zonnepanelen Easterwierrum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Easterwierrum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker lees je samengestelde informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Easterwierrum!

zonnepanelen installateur 9021
 • Snelle terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Easterwierrum februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Easterwierrum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Easterwierrum zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Easterwierrum variëren tussen de €4400 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en NLE betaal je al snel €614,25 (onkosten februari 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Easterwierrum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3700 – €4275€390
2299012€5250 – €5850€575
3326016€6000 – €6275€725
4409016€6325 – €6725€880
5462019€6975 – €7250€960
6486021€7475 – €7875€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Easterwierrum vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Easterwierrum bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Easterwierrum?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-easterwierrum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Easterwierrum vergelijken? Met tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in de regio. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Easterwierrum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Easterwierrum op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9021).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!