Zonnepanelen IJlst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in IJlst? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website ontdek jij toepasbare aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in IJlst!

zonnepanelen installateur 8651
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8651
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJlst juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in IJlst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In IJlst zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5400), dan bedraagt dit al €1134. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Om en nabij 500.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in IJlst zitten vaak tussen de €4100 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €659,25 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in IJlst kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3500 – €4250€440
2310012€5125 – €5825€500
3326016€6025 – €6225€725
4390018€6525 – €6800€890
5433020€7075 – €7150€1020
6513021€7475 – €8100€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck IJlst zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJlst bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in IJlst?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijlst

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in IJlst vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een goede vakman in je postcodegebied. Veel monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in IJlst.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in IJlst op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8650, 8651).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!