Zonnepanelen Witmarsum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Witmarsum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van deze website check je veelzijdige adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Witmarsum!

zonnepanelen installateur 8748
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8748
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Witmarsum juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Witmarsum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Witmarsum kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Witmarsum liggen tussen om en nabij de €4800 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €618,75 (tarieven juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Witmarsum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118107€3600 – €4250€400
2270011€5300 – €5725€550
3327014€6100 – €6250€725
4411018€6425 – €6850€910
5439020€6950 – €7250€990
6500021€7700 – €7825€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Witmarsum vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Witmarsum is 2550 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Witmarsum?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-witmarsum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Witmarsum vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je binnen enkele minuten een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Witmarsum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook op certificering (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Witmarsum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8748).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!