Zonnepanelen Hindeloopen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hindeloopen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Via innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref jij waardevolle tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hindeloopen!

zonnepanelen installateur 8713
 • Lagere maandlasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8713
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hindeloopen juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hindeloopen
Direct zonnepanelen bestellen? In Hindeloopen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 750.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hindeloopen schommelen tussen de €4500 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Qurrent betaal je hiervoor wel €668,25 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hindeloopen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117208€3550 – €4475€400
2295012€5000 – €5600€675
3352014€5975 – €6050€825
4389017€6350 – €6750€880
5467019€7050 – €7125€990
6487023€7400 – €8200€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Hindeloopen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hindeloopen is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hindeloopen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hindeloopen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hindeloopen vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten heb je in een zeer korte periode een deskundige expert in de regio. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het soort huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Hindeloopen.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hindeloopen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8713).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!