Zonnepanelen It Heidenskip kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in It Heidenskip? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool tref jij waardevolle tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in It Heidenskip!

zonnepanelen installateur 8724
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8724
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen It Heidenskip juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in It Heidenskip
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In It Heidenskip kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in It Heidenskip komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent betaal je al snel €677,25 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in It Heidenskip bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3450 – €4275€400
2292011€5275 – €5900€675
3336016€5925 – €6075€850
4394017€6475 – €6600€880
5469019€6925 – €7225€990
6501021€7525 – €8175€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck It Heidenskip ontdek jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in It Heidenskip is 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in It Heidenskip?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-it-heidenskip

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in It Heidenskip vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb jij vandaag nog een deskundige expert in je postcodegebied. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo interessant zonnepanelen advies in It Heidenskip.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in It Heidenskip op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8724).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!