Zonnepanelen Gaastmeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Gaastmeer? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Gaastmeer!

zonnepanelen installateur 8611
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8611
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gaastmeer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Gaastmeer
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Gaastmeer bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gaastmeer liggen tussen om en nabij de €4900 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Gaastmeer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3475 – €4400€410
2297013€5175 – €5875€650
3350015€5950 – €6150€850
4380017€6425 – €6675€880
5441020€6900 – €7200€1030
6486021€7600 – €7925€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Gaastmeer zie je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gaastmeer bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Gaastmeer?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gaastmeer

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gaastmeer vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten zoek je vandaag nog een uitstekende expert in je woonplaats. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Gaastmeer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gaastmeer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8611).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!