Zonnepanelen Sibrandabuorren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sibrandabuorren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je bruikbare adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sibrandabuorren!

zonnepanelen installateur 8647
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8647
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sibrandabuorren juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sibrandabuorren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sibrandabuorren kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5375), dan pak je al €1128,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 800.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sibrandabuorren liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of NLE betaal je al snel €657 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Sibrandabuorren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3675 – €4300€380
2273011€5200 – €5625€550
3350014€6025 – €6125€700
4419016€6450 – €6775€950
5466020€7075 – €7175€1000
6513023€7650 – €8100€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Sibrandabuorren bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sibrandabuorren is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Sibrandabuorren?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sibrandabuorren

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Sibrandabuorren vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je vandaag nog een professionele expert in jouw streek. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sibrandabuorren.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sibrandabuorren op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8647).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!