Zonnepanelen Blauwhuis kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Blauwhuis? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze pagina bekijk jij veelzijdige raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Blauwhuis!

zonnepanelen installateur 8615
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8615
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blauwhuis mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Blauwhuis
Direct zonnepanelen bestellen? In Blauwhuis bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Blauwhuis liggen tussen om en nabij de €4900 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers betaal je al snel €607,5 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Blauwhuis kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3700 – €4500€400
2283013€5175 – €5600€575
3335014€6075 – €6275€825
4414018€6475 – €6775€880
5467019€6925 – €7275€990
6482023€7600 – €7875€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Blauwhuis bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blauwhuis is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Blauwhuis?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blauwhuis

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Blauwhuis vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in jouw streek. De meeste leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Blauwhuis.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Blauwhuis op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8615).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!