Zonnepanelen Weststellingwerf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Weststellingwerf? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina ontdek jij uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Weststellingwerf!

zonnepanelen installateur 8389
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weststellingwerf juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.weststellingwerf.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weststellingwerf. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Weststellingwerf kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Weststellingwerf
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Weststellingwerf kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5550), dan loopt dit al op tot €1165,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Weststellingwerf komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en Nuon betaal je hiervoor wel €693 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Weststellingwerf is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119108€3650 – €4200€420
2294013€5100 – €5650€500
3340014€6100 – €6050€825
4389016€6300 – €6725€940
5439020€6925 – €7125€1030
6481022€7575 – €7800€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Weststellingwerf bekijk je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weststellingwerf bedraagt 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Weststellingwerf?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weststellingwerf

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Weststellingwerf vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies je in enkele stappen een deskundige expert in jouw omgeving. Verschillende bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Weststellingwerf.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Weststellingwerf.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Weststellingwerf op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een project in je eigen buurt (Wolvega, Sonnega, Helomavaart, Munnekeburen, Scherpenzeel, Oldeholtpade, Blesdijke, Steggerda, Noordwolde)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8389).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente