Zonnepanelen Easterein kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Easterein? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze website tref je uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Easterein!

zonnepanelen installateur 8734
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8734
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Easterein juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Easterein
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Easterein kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5700), dan is het voordeel al €1197. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 800.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Easterein variëren tussen de €4000 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €686,25 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Easterein kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3625 – €4300€430
2291013€5200 – €5625€600
3346014€5975 – €6025€825
4383018€6325 – €6750€930
5454019€6925 – €7150€1030
6487023€7425 – €7800€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Easterein achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Easterein bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Easterein?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-easterein

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Easterein vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb jij zonder problemen een betrouwbare specialist in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Easterein.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Easterein op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8734).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!