Zonnepanelen Britswert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Britswert? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij samengestelde info die helpen bij zonnepanelen kopen in Britswert!

zonnepanelen installateur 8636
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8636
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Britswert mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Britswert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Britswert zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan loopt dit al op tot €1102,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 650.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Britswert fluctueren tussen de €4400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €645,75 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Britswert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3525 – €4375€400
2304012€5050 – €5600€500
3337016€6075 – €6125€750
4401017€6450 – €6725€890
5467020€6950 – €7125€1010
6509022€7675 – €7975€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Britswert achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Britswert is 2550 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Britswert?

Voor het leggen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-britswert

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Britswert vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb jij in korte tijd een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Britswert.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Britswert op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8636).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!