Zonnepanelen Itens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Itens? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina tref jij samengestelde tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Itens!

zonnepanelen installateur 8735
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8735
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Itens juli 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Voorts noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Itens
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Itens bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan profiteer je al van een korting van €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Itens liggen tussen om en nabij de €4800 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op circa 3060 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €688,5 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Itens kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3450 – €4225€390
2296012€5000 – €5725€500
3360015€6100 – €6175€850
4381018€6400 – €6750€910
5436020€6925 – €7200€1030
6514021€7700 – €8175€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Itens check je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Itens bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Itens?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-itens

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Itens vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref je in enkele stappen een goede leverancier in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Itens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Itens op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 8735).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!