Zonnepanelen Nijland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nijland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Middels de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze website ontdek jij omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nijland!

zonnepanelen installateur 8771
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8771
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijland juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nijland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nijland kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nijland fluctueren tussen de €4300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €657 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nijland kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3700 – €4200€380
2299013€5125 – €5825€550
3343015€5950 – €6175€875
4411016€6425 – €6625€930
5437020€6925 – €7150€990
6489022€7550 – €8125€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Nijland ontdek je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijland bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nijland?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Nijland vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je moeiteloos een goede leverancier in je postcodegebied. Verscheidene monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Nijland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nijland op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8771).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!