Zonnepanelen Parrega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Parrega? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Middels krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check jij bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Parrega!

zonnepanelen installateur 8763
 • Lagere maandlasten.
 • Duurzame investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8763
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Parrega maart 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Parrega
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Parrega kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4975), dan is jouw winst al €1044,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Parrega liggen tussen de €5100 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2880 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je al snel €648 (kosten maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Parrega kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3400 – €4425€410
2284013€5225 – €5725€550
3332016€5900 – €6150€750
4390018€6300 – €6700€890
5460020€7000 – €7200€990
6513021€7425 – €7875€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Parrega vind je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Parrega is 2550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Parrega?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-parrega

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Parrega vergelijken? Dankzij onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Parrega.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Parrega op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8763).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!