Zonnepanelen Koudum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Koudum? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze website tref jij accurate adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Koudum!

zonnepanelen installateur 8782
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8782
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koudum juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Koudum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Koudum kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 800.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Koudum variëren tussen de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Koudum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118706€3600 – €4500€430
2296012€5100 – €5775€600
3348016€5900 – €6225€850
4418016€6300 – €6750€950
5438020€6925 – €7275€1010
6516021€7500 – €8075€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Koudum tref jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koudum bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Koudum?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koudum

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Koudum vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je vandaag nog een betrouwbare vakman in jouw streek. Een aantal aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Koudum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koudum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8723, 8782).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!