Zonnepanelen Hinnaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hinnaard? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Door krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels zonnepanelenrevolutie.nl tref je uitgebreide gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hinnaard!

zonnepanelen installateur 8844
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8844
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hinnaard juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Hinnaard
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hinnaard kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan pak je al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 750.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hinnaard komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €630 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hinnaard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3400 – €4250€440
2285011€5275 – €5675€675
3331015€6000 – €6200€800
4420018€6525 – €6700€920
5463019€7000 – €7225€970
6518023€7450 – €7850€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hinnaard achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hinnaard is 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hinnaard?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hinnaard

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hinnaard vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een professionele installateur in de buurt. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Hinnaard.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hinnaard op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8844).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!