Zonnepanelen Oppenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Oppenhuizen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Door de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij waardevolle toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Oppenhuizen!

zonnepanelen installateur 8625
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8625
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oppenhuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Oppenhuizen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oppenhuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan bedraagt dit al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oppenhuizen schommelen tussen de €5300 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa grofweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €625,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oppenhuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3650 – €4475€420
2279013€5050 – €5825€500
3341014€6050 – €6275€700
4412018€6400 – €6650€940
5462019€7075 – €7300€1010
6507021€7450 – €8000€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Oppenhuizen achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oppenhuizen bedraagt 2550 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Oppenhuizen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oppenhuizen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Oppenhuizen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Oppenhuizen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oppenhuizen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8625).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!