Zonnepanelen Hartwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Hartwerd? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website ontdek je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hartwerd!

zonnepanelen installateur 8741
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8741
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hartwerd juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Hartwerd
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hartwerd kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan pak je al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hartwerd liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Hartwerd is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117107€3600 – €4400€410
2273011€5100 – €5700€575
3344016€5925 – €6225€850
4384016€6425 – €6775€880
5444019€6975 – €7125€960
6514023€7425 – €7825€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Hartwerd achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hartwerd bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hartwerd?

Puur voor zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hartwerd

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Hartwerd vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk jij zonder problemen een professionele vakman in je postcoderoos. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Hartwerd.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hartwerd op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8741).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!