Zonnepanelen Hommerts kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hommerts? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Dankzij de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze website vind je waardevolle tips aangaande zonnepanelen kopen in Hommerts!

zonnepanelen installateur 8622
 • Lagere maandlasten.
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8622
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hommerts mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hommerts
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hommerts kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hommerts variëren tussen de €4400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €618,75 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hommerts kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3525 – €4475€440
2291011€5025 – €5700€550
3321015€6025 – €6025€700
4384017€6450 – €6750€920
5468019€7100 – €7250€1000
6501023€7425 – €8000€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hommerts check je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hommerts is 2550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Hommerts?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hommerts

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Hommerts vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een uitstekende installateur in de regio. Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Hommerts.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hommerts op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8622).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!