Zonnepanelen Piaam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Piaam? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker lees jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Piaam!

zonnepanelen installateur 8756
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8756
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Piaam juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij noemen we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Piaam
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Piaam zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4825), dan is het belastingvoordeel al €1013,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 750.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Piaam schommelen tussen de €5100 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €634,5 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Piaam kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3600 – €4475€380
2283013€5175 – €5650€500
3347015€6050 – €6125€700
4411016€6375 – €6625€880
5463019€7075 – €7200€1000
6501022€7650 – €7950€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Piaam ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Piaam bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Piaam?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-piaam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Piaam vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer expliciet het huis. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Piaam.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Piaam op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8756).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!