Zonnepanelen Zurich kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zurich? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina ontdek je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zurich!

zonnepanelen installateur 8751
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8751
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zurich juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zurich
Direct zonnepanelen bestellen? In Zurich kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 700.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zurich variëren tussen de €4500 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op om en nabij 2770 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (vergoeding juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zurich bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3450 – €4375€440
2294011€5125 – €5650€600
3327014€6100 – €6025€850
4380017€6400 – €6600€950
5435020€6975 – €7275€960
6509023€7550 – €8200€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Zurich check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zurich is 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zurich?

Puur voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zurich

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zurich vergelijken? Middels het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in de regio. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer het type woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Zurich.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zurich op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8749, 8751).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!