Zonnepanelen Allingawier kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Allingawier? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Allingawier!

zonnepanelen installateur 8758
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8758
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Allingawier juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Allingawier
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Allingawier kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 800.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Allingawier liggen tussen om en nabij de €5400 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je al snel €639 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Allingawier kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3425 – €4250€400
2271012€5300 – €5700€525
3335015€5925 – €6200€850
4400017€6400 – €6725€920
5433019€7100 – €7275€1000
6496021€7425 – €8100€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Allingawier check je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Allingawier bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Allingawier?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-allingawier

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Allingawier vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vergelijk jij vandaag nog een uitstekende expert in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Allingawier.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Allingawier op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 8758).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!