Zonnepanelen Schraard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Schraard? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze pagina check je handige info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schraard!

zonnepanelen installateur 8746
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8746
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schraard februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Schraard
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Schraard kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan loopt dit al op tot €966. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schraard zitten vaak tussen de €5300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €614,25 (tarief februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Schraard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120908€3575 – €4425€440
2276011€5250 – €5725€550
3359014€5950 – €6100€700
4415018€6300 – €6625€910
5451019€6925 – €7175€960
6506021€7550 – €8075€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Schraard achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schraard bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schraard?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schraard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schraard vergelijken? Geholpen door het advies hieronder zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer de aard van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Schraard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schraard op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8746).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!