Zonnepanelen Wiuwert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wiuwert? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Geholpen door het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je samengestelde raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wiuwert!

zonnepanelen installateur 8637
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8637
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wiuwert mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er nog een royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wiuwert
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wiuwert bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,03 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wiuwert liggen tussen om en nabij de €4100 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €648 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wiuwert kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119008€3675 – €4400€390
2303012€5025 – €5650€575
3344014€5950 – €6125€725
4396017€6425 – €6850€950
5445020€6950 – €7175€1000
6482023€7450 – €7850€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Wiuwert check je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wiuwert is 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Wiuwert?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wiuwert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wiuwert vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Wiuwert.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wiuwert op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 8637).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!