Zonnepanelen Burgwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Burgwerd? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker vind jij uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Burgwerd!

zonnepanelen installateur 8742
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8742
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burgwerd juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Burgwerd
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Burgwerd kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten heel voordelig een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Burgwerd zitten vaak tussen de €4500 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €697,5 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Burgwerd bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3650 – €4375€430
2308012€5000 – €5900€500
3339015€6075 – €6175€750
4412017€6350 – €6600€900
5454019€6950 – €7225€1010
6514021€7650 – €8200€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Burgwerd achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burgwerd bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Burgwerd?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burgwerd

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Burgwerd vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs tref je binnen enkele minuten een deskundige vakman in de buurt. Een aantal installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Burgwerd.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burgwerd op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8742).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!