Zonnepanelen Pingjum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Pingjum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze pagina lees je waardevolle gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Pingjum!

zonnepanelen installateur 8749
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8749
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pingjum juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Pingjum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Pingjum zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de aankoop BTW indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan profiteer je al van een korting van €981,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 800.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pingjum zitten vaak tussen de €5200 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2760 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €621 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Pingjum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3550 – €4400€380
2275012€5150 – €5600€600
3341015€6050 – €6050€875
4413017€6475 – €6675€900
5441020€7075 – €7250€980
6517022€7400 – €8175€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Pingjum check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pingjum is 2550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Pingjum?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pingjum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Pingjum vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vind jij in enkele stappen een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Pingjum.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Pingjum op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8749).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!