Zonnepanelen Smallebrugge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Smallebrugge? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool bekijk jij samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Smallebrugge!

zonnepanelen installateur 8552
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8552
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Smallebrugge mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Smallebrugge
Direct zonnepanelen bestellen? In Smallebrugge kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Smallebrugge liggen tussen om en nabij de €4900 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Smallebrugge bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119607€3425 – €4225€430
2274013€5225 – €5725€675
3333016€5950 – €6025€825
4405017€6525 – €6725€950
5435019€6975 – €7200€1010
6481022€7400 – €7825€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Smallebrugge vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Smallebrugge is 2550 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Smallebrugge?

Voor het leggen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-smallebrugge

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Smallebrugge vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb jij moeiteloos een professionele vakspecialist in je postcoderoos. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan goedzonnepanelen advies in Smallebrugge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Smallebrugge op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 8552).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!