Zonnepanelen Breezanddijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Breezanddijk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door deze website vind je bruikbare toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Breezanddijk!

zonnepanelen installateur 8766
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8766
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Breezanddijk april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Breezanddijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Breezanddijk kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer een half miljoen gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Breezanddijk fluctueren tussen de €4400 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €654,75 (tarief april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Breezanddijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3400 – €4225€390
2286013€5025 – €5725€500
3332016€6100 – €6275€825
4384018€6400 – €6800€880
5455020€6975 – €7250€990
6504021€7675 – €8200€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Breezanddijk vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breezanddijk bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Breezanddijk?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-breezanddijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Breezanddijk vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij in korte tijd een goede expert in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de aard van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Breezanddijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Breezanddijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8766).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!