Zonnepanelen Tirns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Tirns? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van onze website lees jij veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Tirns!

zonnepanelen installateur 8632
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8632
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tirns mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Tirns
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Tirns bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan is het voordeel al €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, echter ook op financieel vlak. Plusminus 600.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tirns variëren tussen de €5000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Tirns is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3700 – €4450€430
2305011€5225 – €5800€625
3345015€6100 – €6125€750
4386016€6400 – €6600€880
5439019€7000 – €7125€1010
6508023€7475 – €8025€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Tirns ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tirns bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Tirns?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tirns

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Tirns vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een uitstekende vakman in jouw omgeving. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Tirns.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tirns op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8632).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!