Zonnepanelen Kûbaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Kûbaard? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Via een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze website vind jij toepasbare details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kûbaard!

zonnepanelen installateur 8732
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8732
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kûbaard februari 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kûbaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Kûbaard kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan profiteer je al van een korting van €1186,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (februari 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kûbaard liggen tussen de €4000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 3030 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (tarief februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Kûbaard kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3625 – €4325€440
2283011€5000 – €5900€675
3331015€5975 – €6200€700
4396017€6300 – €6700€900
5448019€7025 – €7250€980
6503022€7575 – €7925€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Kûbaard vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kûbaard is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Kûbaard?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kubaard

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kûbaard vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan tref jij vandaag nog een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Veel leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Kûbaard.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kûbaard op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8732).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!