Zonnepanelen Idzega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Idzega? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website bekijk je toepasbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Idzega!

zonnepanelen installateur 8612
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8612
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Idzega mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Idzega
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Idzega zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan is het belastingvoordeel al €1002,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Idzega komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €695,25 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Idzega kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3525 – €4475€440
2310012€5050 – €5725€550
3323015€6100 – €6050€750
4383018€6500 – €6600€940
5470020€6900 – €7200€1010
6494022€7575 – €7800€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Idzega check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Idzega bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Idzega?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-idzega

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Idzega vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Idzega.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Idzega op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8612).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!