Zonnepanelen Stavoren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Stavoren? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website bekijk jij bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Stavoren!

zonnepanelen installateur 8715
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8715
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stavoren april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Stavoren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stavoren zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Stavoren fluctueren tussen de €5000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (prijspeil april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stavoren kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3600 – €4325€420
2291013€5200 – €5875€575
3343014€6000 – €6050€775
4398018€6375 – €6850€910
5454019€6975 – €7275€1030
6482022€7575 – €7925€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Stavoren ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stavoren bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Stavoren?

Puur voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stavoren

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Stavoren vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind je in een zeer korte periode een goede leverancier in de regio. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Stavoren.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stavoren op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8715).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!