Zonnepanelen Koufurderrige kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Koufurderrige? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij onze tool bekijk je omvangrijke tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Koufurderrige!

zonnepanelen installateur 8529
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8529
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koufurderrige mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Koufurderrige
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Koufurderrige zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan is het belastingvoordeel al €1118,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Koufurderrige liggen tussen om en nabij de €4600 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Koufurderrige bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3625 – €4400€430
2274011€5250 – €5700€625
3332014€5975 – €6050€825
4412016€6500 – €6825€880
5456019€7000 – €7275€960
6517022€7450 – €7875€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Koufurderrige achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koufurderrige is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Koufurderrige?

Bij het installeren van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koufurderrige

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Koufurderrige vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een professionele monteur in de buurt. Een aantal leveranciers beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Koufurderrige.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koufurderrige op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8529).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!