Zonnepanelen Cornwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Cornwerd? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij veelzijdige tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Cornwerd!

zonnepanelen installateur 8753
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8753
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Cornwerd juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl check je wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Cornwerd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Cornwerd zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan loopt dit al op tot €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 550.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Cornwerd variëren tussen de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €627,75 (kosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Cornwerd kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118906€3500 – €4425€420
2288011€5250 – €5700€675
3345014€6025 – €6175€800
4416017€6300 – €6775€890
5459020€6900 – €7300€1030
6489022€7700 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Cornwerd check jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cornwerd bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Cornwerd?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-cornwerd

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Cornwerd vergelijken? Via onderstaande tips vind jij moeiteloos een goede expert in de regio. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Cornwerd.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Cornwerd op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8753).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!