Zonnepanelen Reahûs kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Reahûs? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze website tref je praktische details m.b.t. zonnepanelen kopen in Reahûs!

zonnepanelen installateur 8736
 • Minder betalen voor stroom.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8736
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Reahûs juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Reahûs
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Reahûs kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5750), dan loopt dit al op tot €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Reahûs variëren tussen de €4500 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor ongeveer 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €690,75 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Reahûs kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3700 – €4275€380
2304013€5275 – €5700€525
3352014€6000 – €6075€750
4399017€6450 – €6600€910
5444020€6925 – €7300€1000
6496023€7425 – €7925€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Reahûs achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reahûs bedraagt 2550 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Reahûs?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-reahus

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Reahûs vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een deskundige installateur in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo erkend zonnepanelen advies in Reahûs.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reahûs op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8736).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!