Zonnepanelen Longerhouw kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Longerhouw? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je toepasbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Longerhouw!

zonnepanelen installateur 8745
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8745
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Longerhouw juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Longerhouw
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Longerhouw kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa een half miljoen investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Longerhouw komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €612 (vergoeding juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Longerhouw bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3500 – €4475€430
2295011€5275 – €5800€625
3330015€5975 – €6050€700
4414018€6425 – €6700€910
5456019€6950 – €7150€1020
6519022€7475 – €8000€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Longerhouw zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Longerhouw bedraagt 2550 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Longerhouw?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-longerhouw

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Longerhouw vergelijken? Met het advies hieronder heb jij vandaag nog een betrouwbare installateur in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Longerhouw.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Longerhouw op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8745).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!