Zonnepanelen Ooststellingwerf kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ooststellingwerf? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze website tref je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ooststellingwerf!

zonnepanelen installateur 8434
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ooststellingwerf juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.ooststellingwerf.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Ooststellingwerf. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Ooststellingwerf kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Ooststellingwerf
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ooststellingwerf kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4875), dan is jouw winst al €1023,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,045 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ooststellingwerf fluctueren tussen de €4100 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ooststellingwerf bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120808€3400 – €4325€440
2286012€5200 – €5625€650
3341016€5975 – €6275€700
4407016€6425 – €6850€950
5439020€7100 – €7250€1000
6486022€7400 – €8000€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Ooststellingwerf check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ooststellingwerf bedraagt 2740 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Ooststellingwerf?

Puur voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ooststellingwerf

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ooststellingwerf vergelijken? Door tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in de regio. Verscheidene bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Ooststellingwerf.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Ooststellingwerf.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ooststellingwerf op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Oosterwolde, Donkerbroek, Makkinga, Oldeberkoop, Haulerwijk, Appelscha)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8434).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente