Zonnepanelen Workum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Workum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je samengestelde info over zonnepanelen kopen in Workum!

zonnepanelen installateur 8711
 • Een lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8711
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Workum februari 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Workum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Workum kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Workum variëren tussen de €4500 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of NLE betaal je al snel €666 (kosten februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Workum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3400 – €4225€440
2297013€5275 – €5675€500
3339015€6000 – €6025€850
4394016€6475 – €6750€900
5464019€7100 – €7275€1010
6519021€7700 – €8025€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Workum tref jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Workum bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Workum?

Voor het plaatsen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-workum

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Workum vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een erkende specialist in je woonplaats. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Workum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Workum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8710, 8711).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!