Zonnepanelen Raerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Raerd? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze pagina lees jij handige gegevens over zonnepanelen kopen in Raerd!

zonnepanelen installateur 9012
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9012
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Raerd juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Raerd
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Raerd bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 750.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Raerd fluctueren tussen de €4700 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €607,5 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Raerd kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119307€3600 – €4350€420
2270012€5000 – €5900€525
3343014€6100 – €6025€800
4399017€6475 – €6725€950
5438020€7025 – €7150€1010
6493021€7700 – €8075€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Raerd bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Raerd is 2550 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Raerd?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-raerd

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Raerd vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare monteur in de regio. Het merendeel van de aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het soort huis. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Raerd.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Raerd op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9012).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!