Zonnepanelen Kimswerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kimswerd? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Dankzij krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze pagina doorzoek jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kimswerd!

zonnepanelen installateur 8821
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8821
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kimswerd juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.gemeentesudwestfryslan.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Kimswerd
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Kimswerd kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5525), dan is het voordeel al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,06 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 500.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kimswerd fluctueren tussen de €4500 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kimswerd bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117708€3400 – €4425€400
2307012€5250 – €5625€675
3321016€6050 – €6125€725
4392017€6425 – €6600€920
5450019€7000 – €7125€970
6517023€7650 – €8200€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Kimswerd lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kimswerd is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Kimswerd?

Voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kimswerd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Kimswerd vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een betrouwbare installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Kimswerd.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kimswerd op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8821).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!