Zonnepanelen Waaksens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Waaksens? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze vergelijker vind je veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Waaksens!

zonnepanelen installateur 8845
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8845
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waaksens juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gemeentesudwestfryslan.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Waaksens
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Waaksens kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 700.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Waaksens variëren tussen de €5100 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2810 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Waaksens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118108€3475 – €4375€440
2304012€5025 – €5875€500
3328016€5925 – €6225€725
4387018€6375 – €6675€950
5447020€6975 – €7275€1010
6481021€7450 – €7950€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Waaksens vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waaksens is 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Waaksens?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waaksens

Systemen met subsidie:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Waaksens vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een professionele leverancier in je postcodegebied. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Waaksens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Waaksens op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8845).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!