Zonnepanelen Tersoal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Tersoal? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze tool lees je veelzijdige tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Tersoal!

zonnepanelen installateur 9014
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tersoal mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Tersoal
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Tersoal bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede reguliere stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tersoal schommelen tussen de €4400 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €612 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Tersoal kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3400 – €4450€400
2304011€5000 – €5875€525
3336015€5950 – €6200€875
4401018€6400 – €6650€900
5446020€7100 – €7275€1020
6499023€7700 – €7800€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Tersoal tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tersoal bedraagt 2550 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Tersoal?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tersoal

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tersoal vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek je zonder problemen een uitstekende specialist in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Tersoal.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tersoal op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9014).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!