Zonnepanelen Loënga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Loënga? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website vind jij handige info die helpen bij zonnepanelen kopen in Loënga!

zonnepanelen installateur 8631
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8631
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loënga mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Loënga
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Loënga kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Loënga variëren tussen de €5100 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pakweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Loënga bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3425 – €4450€440
2295013€5000 – €5600€550
3336014€5975 – €6125€825
4384017€6475 – €6650€910
5451020€7075 – €7150€970
6513022€7575 – €7800€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Loënga zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loënga is 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Loënga?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loenga

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Loënga vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw streek. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Loënga.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Loënga op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8631).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!