Zonnepanelen Boazum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Boazum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Door zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Gezien dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website ontdek jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Boazum!

zonnepanelen installateur 8635
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8635
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boazum mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Boazum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Boazum kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan pak je al €1097,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Boazum variëren tussen de €4300 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Boazum kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3425 – €4225€430
2299012€5200 – €5875€575
3350015€5950 – €6125€775
4399018€6375 – €6800€930
5451020€6900 – €7200€1020
6490023€7550 – €8100€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Boazum bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boazum bedraagt 2550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee mensen verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Boazum?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boazum

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boazum vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een professionele expert in je woonplaats. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Boazum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boazum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8635).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!