Zonnepanelen Ferwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ferwoude? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij praktische tips aangaande zonnepanelen kopen in Ferwoude!

zonnepanelen installateur 8761
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8761
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ferwoude februari 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.gemeentesudwestfryslan.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ferwoude
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ferwoude zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is het belastingvoordeel al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ferwoude schommelen tussen de €4000 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 2860 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (prijs februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ferwoude is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3525 – €4250€430
2305013€5100 – €5700€650
3351015€6000 – €6100€825
4397016€6350 – €6700€900
5469019€6975 – €7275€1030
6511023€7575 – €7850€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Ferwoude check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ferwoude bedraagt 2550 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ferwoude?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ferwoude

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ferwoude vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind jij in enkele stappen een uitstekende specialist in de regio. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Ferwoude.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ferwoude op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8761).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!