Zonnepanelen Schettens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Schettens? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze website ontdek je samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schettens!

zonnepanelen installateur 8744
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8744
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schettens juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gemeentesudwestfryslan.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Schettens
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Schettens kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 550.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Schettens liggen tussen om en nabij de €4200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €609,75 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Schettens is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3400 – €4300€380
2305011€5050 – €5850€550
3343015€6000 – €6125€725
4401018€6425 – €6775€920
5434020€7000 – €7225€1010
6498021€7525 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schettens vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schettens is 2550 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Schettens?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schettens

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Schettens vergelijken? Middels het advies hieronder heb jij binnen enkele minuten een deskundige vakman in de buurt. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Schettens.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Schettens op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8744).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!