Zonnepanelen Scharnegoutum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Scharnegoutum? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze website check jij bruikbare gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Scharnegoutum!

zonnepanelen installateur 8629
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8629
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scharnegoutum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.gemeentesudwestfryslan.nl tref je de spelregels in de gemeente Súdwest-Fryslân. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Scharnegoutum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Scharnegoutum zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5125), dan loopt dit al op tot €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Scharnegoutum komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €634,5 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Scharnegoutum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118006€3550 – €4475€420
2300012€5050 – €5725€575
3341014€5975 – €6075€775
4411017€6475 – €6600€880
5462020€7075 – €7125€960
6486022€7675 – €8050€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Scharnegoutum check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scharnegoutum is 2550 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste mensen bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Scharnegoutum?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scharnegoutum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Scharnegoutum vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een goede aanbieder in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Scharnegoutum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scharnegoutum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit zonnestroom uit de buurt (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8629).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!