Zonnepanelen Tjerkwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Tjerkwerd? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website lees jij accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Tjerkwerd!

zonnepanelen installateur 8765
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode8765
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tjerkwerd juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.gemeentesudwestfryslan.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Súdwest-Fryslân kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Tjerkwerd
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Tjerkwerd bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5025), dan profiteer je al van een korting van €1055,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 650.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tjerkwerd variëren tussen de €4300 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pakweg 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €652,5 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Tjerkwerd kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3525 – €4275€440
2310011€5250 – €5850€650
3333015€5975 – €6075€850
4381016€6550 – €6775€950
5463020€6925 – €7125€1020
6504022€7600 – €7825€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Tjerkwerd ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tjerkwerd bedraagt 2550 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Tjerkwerd?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tjerkwerd

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Tjerkwerd vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een uitstekende expert in jouw streek. Diverse adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Tjerkwerd.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tjerkwerd op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal project (Bolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8765).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!